LADEN...

Typ om te zoeken

7 inspirerende boeken over duurzaamheid

Share

Wil je meer leren over verschillende manieren om duurzamer te leven? We hebben zeven interessante boeken over duurzaamheid op een rijtje gezet die je hierbij kunnen helpen. Lees meer over minimalisme, veganisme of klimaatverandering in een van deze boeken. Ook leuk om cadeau te geven voor een verjaardag of met de feestdagen!

1. Tiny Houses: Living

Dit boek vertelt je alles over een gelukkiger leven op minder vierkante meters. De tiny housebeweging wordt steeds groter, ook in Nederland. De kleine huisjes op wielen zijn duurzaam gebouwd en vaak volledig zelfvoorzienend.

Je ziet ze in de natuur, maar ook in de stad duiken ze steeds vaker op. Hoe dit allemaal in zijn gang gaat lees je terug in Tiny Houses: Living.

2. De acht grote lessen van de natuur

Gary Ferguson heeft meer dan twintig boeken geschreven over ecologie en het wild. De acht grote lessen van de natuur is zijn eerste boek dat naar het Nederlands is vertaald.

In dit boek vertelt Ferguson hoe we weer in contact kunnen komen met de natuur en hoe belangrijk harmonie hierbij is. Hierbij maakt hij ook gebruik van nieuwe wetenschappelijke inzichten die laten zien dat we niet losstaan van de natuur, maar zelf ook natuur zijn.

3. Verlangen naar minder

In Verlangen naar minder komt alles aan bod over een bewust en duurzamer leven. Schrijver en blogger Jelle Derckx vertelt over het proces van zijn bewustwording en over zijn reis naar een groener en minimalistischer leven.

Daarnaast is dit een van die boeken over duurzaamheid die ook inspirerende en praktische tools en tips geeft om zelf ook aan de slag te gaan met een nieuwe lifestyle.

4. Hoe je stopt met plastic

Hoe kun je überhaupt leven zonder al dat plastic en waar begin je? Dit boek geeft handige adviezen voor iedere beginner.

Plastic is een groot probleem en Hoe je stopt met plastic helpt je op weg om zelf een verschil te kunnen maken. Zo krijg je tips voor elke kamer in je huis, voor onderweg en voor op je werk.

5. A sustainable wardrobe

In dit boek helpt schrijfster Stephanie van den Sigtenhorst je de overstap te maken van fast fashion naar een duurzame kledingkast.

De schrijfster geeft je inzicht in de duistere wereld van de kledingindustrie en geeft je tips die je op weg helpen naar een duurzamere stijl. Denk aan duurzame shop tips en tips over hoe je kleding langer mee kan gaan.

6. 365 dagen vegan

Het boek 365 dagen vegan is de survival guide voor een plantaardige levensstijl. Onderwerpen zoals gezondheid, recepten, duurzaamheid maar ook een stukje met ‘positief nieuws’ komen in het boek aan bod.

Het boek is een handboek geworden voor wie in de huidige maatschappij zo fijn en makkelijk mogelijk voor een vegan leefwijze wil kiezen en alles wat daarbij komt kijken.

7. Hoe gaan we dit uitleggen

Hoe gaan we dit uitleggen doelt op de toekomst op een steeds warmere aarde. Schrijver Jelmer Mommers schrijft voor De Correspondent over klimaatverandering en heeft hier nu ook een boek over uitgebracht.

In dit boek over duurzaamheid geeft hij hoop: “onze toekomst op aarde schrijven we zelf”. De schrijver probeert duidelijk te maken dat onze eigen acties, die wellicht klein lijken, toch verschil kunnen maken.

Ken jij nog goede boeken over duurzaamheid? Laat het ons weten. Ben je geïnteresseerd in meer tips over een duurzamer leven? Lees dan hier verder.