LADEN...

Typ om te zoeken

De 5 leukste vegan kookboeken op een rijtje!

Share

Vegan is populair! De vegan restaurants en merken duiken tegenwoordig overal op. Op de menukaarten vind je inspirerende gerechten die uiteenlopen van een Daddy Mc Chick’n tot een Gin & Cheese fondue. Het wordt dus steeds makkelijker om buiten de deur vegan te eten. Maar zelf koken blijft soms toch nog een uitdaging. Om je leven een stukje makkelijker (én smakelijker) te maken, zetten we de 5 leukste vegan kookboeken op een rijtje.

Vegan Soul Food

Het is onmogelijk om niet te gaan watertanden bij het boek van Jason Tjon Affo. De recepten kenmerken zich door de combinatie van kleurrijke ingrediënten die je doorgaans niet snel in een receptenboek tegenkomt. In het boek vind je recepten met ingrediënten die vanuit de hele wereld komen. Dit boek is dus zeker geschikt voor jou als je uit je comfortzone wilt komen in de keuken en graag nieuwe dingen uitprobeert! Onze favoriet: de maizenakoekjes en de zoete aardappel kokoscurry.

Onze favorieten uitproberen?

Vegan East

Als je houdt van de Aziatische keuken is het boek Vegan East van Milou van der Will er eentje die zeker niet in je keuken mag ontbreken. In het boek vind je alternatieven voor recepten die traditioneel niet veganistisch zijn. Zo vind je er vegan spekkoek, Nasi Goreng, en jackfruit Rendang. Dankzij de trucjes van haar Indische opa en vader doet Milou eer aan de traditionele smaken.

Geïnspireerd geraakt door bovenstaande gerechten?

Man.Eat.Plant.

Heb je veel mannelijke vrienden die het idee van vegan eten maar niks vinden? Dan kan dit boek wel eens dé oplossing zijn. De kaft van het boek is ontworpen om door mannen opgepakt te worden dankzij het strakke design en grote vleesmes in het midden. Met de recepten wordt het makkelijk om burrito’s, pizza’s en burger te ‘veganizen’. Een leuk extraatje zijn de interviews met mannen die veganistisch zijn gaan eten, en uitleggen waarom ze de stap hebben genomen.

Het kookboek voor stoere mannen, vrouwen, en iedereen ertussenin!

The Plant Pharmacy

Met Plant Pharmacy probeert Lisette Kreischer koken weer terug te brengen naar de basis: eten met de kracht van de natuur. Ze doet dit door je een kijkje te geven in de geneeskrachtige werking van planten. Het eerste deel van het boek vertelt over de planten om ons heen, en hoe we deze optimaal kunnen gebruiken. Lisette legt hierin uit hoe een thuisapotheek eruit kan zien, en eindigt met meer dan 40 recepten.

Meer weten over hoe je een thuisapotheek begint en kookt met de natuur?

Taart ende Koeck

Vegan koken is één ding, maar vegan bakken is een heel ander verhaal. Er zijn maar weinig mensen die zich wagen aan het bakken van taart of koekjes zonder de traditionele ingrediënten als melk of boter. Met dit boek bewijst Maartje Borst dat het wel kan! Ze deelt de lekkerste recepten, van cheesecake tot scones, en spinazietaart. Dit boek is onmisbaar voor iedereen die de standaard zoetigheden mist, en graag weer meedoet met zondag bakdag!

Ook een vegan cheesecake maken?

Ben je geïnteresseerd in meer tips die te maken hebben met veganisme? Lees dan hier verder.

Tags::

Wellicht ook interessant