LADEN...

Typ om te zoeken

Top zes beste eco wasmiddel | Langer schoon én fris

Share

Ben je op zoek naar een manier om je kleding te wassen zonder een verzameling chemicaliën te gebruiken? Dan zijn er gelukkig genoeg eco-friendly opties! Hieronder hebben we 6x het beste eco wasmiddel op een rijtje gezet.

1. Klok Waspoeder Kleur

Van alle ecologische wasmiddelen komt het eco wasmiddel Klok Waspoeder Kleur verreweg het beste uit de test van de Consumentenbond. Vooral wat betreft het verwijderen van vlekken scoort Klok Waspoeder Kleur goed, ook wanneer het wordt vergeleken met een niet-ecologisch middel. Het waspoeder is parfumvrij. Ben je allergisch voor parfum, dan zit je met Klok waspoeder dus safe. Voor 18 wasbeurten met dit best geteste ecologische wasmiddel betaal je rond de € 22. Een duidelijke aanrader dus.

2. Klok Waspoeder Wit

Volgens de Consumentenbond was er ook op het gebied van wasmiddelen voor de witte was hier een duidelijke winnaar. Van alle ecologische wasmiddelen sleepte de kleine fabrikant Klok de overwinning van beste eco wasmiddel in de wacht met het Klok Waspoeder Wit. Klok was hiermee opnieuw verreweg het beste scorende ecologische wasmiddel en doet niet onder voor veel niet-ecologische middelen.   Waterdieren en ander leven in het water wordt veel minder aangetast met dit wasmiddel dan met niet-eco wasmiddelen.

3. Groene Planeet wasmiddel Organic Lavender

Wil je liever een ecologisch wasmiddel met parfum? Kies dan voor Groene Planeet Wasmiddel biologische lavendel. Dit wasmiddel ruikt heerlijk naar lavendel en is 100% vegetarisch (dan wel op een andere manier natuurlijk). Met een literfles van rond de €15 kan je rond de 25 maal wassen met Groene Planeet Wasmiddel organische lavendel, wat dit een betaalbaar en lekker ruikend wasmiddel maakt.

4. Marcel’s Green Soap

Marcels Green Soap kent veel enthousiaste en tevreden gebruikers. Dit ecologische wasmiddel is uitgevonden door Marcel, een alleenstaande vader met drie dochters  die af wilde van de smerige chemische substanties in zijn voorraadkast. Uniek aan Marcel’s Green Soap is dat de fles is gemaakt van gerecycled plastic. Verder bevat het het middel glycerine wat een verzachtende werking heeft en heeft een heerlijke geur. En het is ook nog eens palmolievrij. Ben je ook nieuwsgierig naar dit bijzondere wasmiddel van Marcel? Wij wel!

5. Najel Aleppo Zeep Ecologische Vloeibare Olijf voor de Was

Aleppo zeep heeft een desinfecterende werking dankzij de laurierbesolie die ermee gemengd is. De olijfolie maakt het ook een zeep die zacht voor de huid is. De Syrische familie Al Najjar maakt al sinds 1895 Najel Aleppozeep. Vanwege die Syrische burgeroorlog hebben ze uit Aleppo moeten vluchten en hun fabriek heropgebouwd in Turkije. Eén van hun producten is het 100% natuurzuivere Najel Aleppo Zeep wasmiddel. Je was zal dus schoon worden, door de antibacteriële laurierolie lekker ruiken en met zachtheid behandeld worden door dit middel.

6. Ecover Vloeibaar Wasmiddel Universeel

Dé pionier op het gebied van ecologische wasmiddelen is het Belgische Ecover. Weliswaar maakt dit wasmiddel niet zo goed schoon als Klok, maar de score op de testen van de Consumentenbond is vergelijkbaar met gemiddelde niet-ecologische wasmiddelen zoals Robijn en Dash. Behoorlijk goed dus. Ook scoort dit wasmiddel ecologisch gezien beter dan Klok. Met deze grote 5 l verpakking kan je 100 keer wassen. En, dankzij deze grote fles, kan je verpakkingsmateriaal uitsparen. Ook is de fabriek van Ecover uitermate ecologisch vormgegeven waardoor ze bijna CO2-neutraal dit eco wasmiddel kunnen produceren.